Aavikkosoturit III

Tuntematon tyttö

Aishah Nib-Shashi, Eisenhorn, Dorieus sekä Kenric olivat valmistaneet väijytyksen viljavarastolla. Sade oli jo loppunut, enää muutama sattumanvarainen vesitippa saattoi tippua taivaalta. Ilima-ahi Nib-Shashi oli aikaisemmin kertonut, että sopimuksen mukaan ainoastaan yksi ottaisi aseet vastaan ja että tämä henkilö olisi hänen siskonsa.

Paikan päällä ryhmä kuitenkin päätti tehdä Eisenhornista Aishahin henkivartijan, joka ottaisi salakuljettajat vastaan. Dorieus olisi jyvätynnyreiden takana piilossa odottamassa oikeaa hetkeä ja Kenric ylätasanteella varsijousensa kanssa.

Eisenhorn odotti viljavaraston ulkopuolella. Kului tovi, kunnes vastaan tuli neljä naispuoleista pimeähaltiaa, joista kaksi kantoivat molemmissa käsissään raskaan oloisia varustekasseja. Heidän johtajansa katseli hämmästyneen oloisesti Eisenhornia kysyen häneltä, kuka hän oli. Eisenhorn vastasi olevansa esimiehensä henkivartija, joka ottaisi heidät vastaan. Johtajahaltia katsoi nopeasti toveriaan ja refleksinomaisesti veti musketti pistoolinsa esiin osoittaen tällä Eisenhornia: “Teitä piti olla vain yksi. Avaa ovi, nyt.” nainen sanoi samalla mutisten jotakin haltiakielellä toiselle.

Eisenhorn avasi ovat. Halli oli muuten tyhjä lukuunottamatta Aishahia, joka istui risti-istunnassa rauhallisen oloisesti hallin päädyssä tasovankkureiden vierellä. Kun haltiajohtaja näki tämän, käski hän palkollistaan pitämään huolta miehestä itse siirtäen aseensa kärjen kohti Aishahia.

“Mitä tämä on?! Sopimuksessa mainittiin nimenomaan yksi vastaanottaja!” Nainen puhisi. “Rauhallisesti. Varmistan vain selustani. Rahat ovat tulossa teille niin kuin oli sovittu. Näyttäkää tavara ja me kaikki voimme lähteä rauhassa.” Aishah totesi kylmänviileästi. Taustalla Dorieus puristi tikariaan kovemmin ja herkeämättä tarkkaillen pimeähaltioita.

Yksi haltioista jäi osoittamaan Eisenhornia, joka käskettiin viljavaraston ovien puoleiselle seinälle kädet näkyviin. Kolme muuta lähestyivät Aishahia tiputtaen kassit hänen jalkojen juureen. Johtaja veti povitaskustaan pienen, puisen sauvan, ojensi sen toverilleen, joka ilmaan lausui sanat jous dos!, aktivoiden sen. Yhtäkkiä sauva leijui ilmassa ja sen päistä lähti sinertävät sensorit, jotka kiersivät koko varaston nopeasti ympäri. Dorieus ja Kenric pelkäsivät jo pahinta, olivatko heidän piilopaikkansa paljastettu? Aishah huokasi syvään, kun sauvan sensorit sammuivat ja haltia otti sauvan takaisin käteensä nyökäten johtajalleen. Kädet pistoolikoteloillaan, tilanne oli räjähdysherkkä. “Tarkastakaa tavara.” Johtaja totesi Aishahille.

Aishah nousi ylös ja avasi kassit. Siellä oli kymmenittäin musketteja, pommeja, nalleja sekä ukkoskiviä, yhteensä arvoltaan varmasti tuhansia kultapaloja. Aishah nyökkäsi hyväksynnän merkiksi.

“Meidän puoli sopimuksesta on täytetty. Nyt kertokaa, missä tyttö on.” Haltia sanoi. Aishahin ylle ilmestyi kauttaltaan pöllämystyinen ilme. “Mikä tyttö? Emme tiedä kenestäkään tytöstä.” Hän sanoi. Aishah sanoi tämän niin vakuuttuneesti, että jopa haltiat olivat ihmeissään, havahtuivat kuitenkin ja vetivät kaikki aseensa esille osoittaen Aishahia ja Eisenhornia. Eisenhorn salamannopeasti veti oman aseensa esille osoittaen häntä uhkaavaa haltiaa.

Kenricin otsalta valui hiki. Hän varmisti varsijousensa ja hitaasti nousi piilostaan osoittaen johtajaa. Dorieus oli jo valmiina hyökkäykseen, mutta kärsivällisesti odotti vielä. Odotus palkittiin:

“Kertokaa Holtzille, että sopimus on purettu. Tappakaa nainen, tappakaa Holtz.” Johtajahaltia totesi. Kenric aloitti väijytyksen ampumalla ylätasanteelta johtajaa selkään. Huudon saattelemana aseet paukkuivat ja Eisenhorn sai panoksen suoraan kasvoihin haavoittaen häntä pahasti. Kun taistelu alkoi, haltiajohtaja ei ehtinyt reagoida tilanteeseen ollenkaan, kun Dorieus salamannopein liikkein siirtyi haltian taakse iskien tikarinsa suoraan naisen selkään, tappaen hänet saman tien. Eisenhorn ampui pistoolillaan vieressä olevaa haltiaa kaulaan tappaen hänet myös. Aishah loi maagisen miekan tyhjästä ja sivalsi kolmannen haltian rintakehän auki. Dorieus pisti vielä tikarinsa neljännen haltian leuasta läpi surmaten viimeisenkin. Tilanne oli ohi muutamassa sekunnissa.

Kenric laskeutui tasanteelta ja ryhmä tarkisti kuolleet haltiat. Johtajalta löytyi kultainen musketti pistooli, arvoltaan varmasti erittäin paljon. Eisenhorn otti kasseista yhden pommin ja tulentekovälineet, mutta muuten eivät koskeneet aseisiin. Salakuljettajien taskut tyhjennettiin vielä rahoista, kun Kenric hoputti ryhmää poistumaan nopeasti, sillä aseiden paukkeet saisivat pian virkavallan paikalle. Kenric jätti vielä viestin vartijoille löydettäväksi ja ohjasi ryhmän nopeasti pieniä kujia pitkin takaisin Yhdeksän Kypärän Halliin.

Kultainen pistooli vietiin Ilima-ahille näytille, joka pyysi ryhmää palaamaan seuraavana aamuna takaisin. Palkkiona hän antoi vielä 50 kultapalaa kaikille, Eisenhorn pyysi kuitenkin Ilima-ahia viemään rahat Helmin temppelille. Dorieus otti rahat ja poistui veljeskuntansa tiloihin viemään raporttia Harukichille.

Ryhmälle jäi paljon avoimia kysymyksiä. Kuka tyttö? Ja kuka oli tämä Holtz? Kenric lupasi ottaa asiasta selvää pölyn laskeudettua…

Comments

Celestino1 Celestino1

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.